Notícies

L'Ajuntament convoca un concurs d'aparadors per Sant Jordi i la Festa Major dels Sants Màrtirs

29-Mar-2019

Des d'avui i fins al 5 d'abril, tots els comerços de Vilassar de Dalt poden apuntar-se al Concurs d'aparadors que convoca l'Ajuntament.

Durant les setmanes de Sant Jordi i de la Festa Major dels Sants Màrtirs els participants vestiran els seus aparadors amb motius relacionats amb la figura i l'obra de Joan Brossa. La convocatòria també compta amb la col•laboració de la Biblioteca can Manyer que facilitarà als participants el text sobre el qual s'haurà d'inspirar el disseny.

El jurat estarà format per la regidora de Comerç i turisme, la directora de la Biblioteca can Manyer, un membre de l'àrea de comunicació i un membre de l'àrea de cultura i festes de l'Ajuntament, un representant de l'Associació de Comerciants i un professional del món del disseny. També s'habilitarà un procés de votació popular que atorgarà 10 punts extra al comerç més votat. Es repartiran tres premis que consistiran en lots de llibres i 200, 150 i 100€ per al primer, segon i tercer premi respectivament.

La inscripció es pot formalitzar personalment a l'OAC (Plaça de la Vila, 2) o a través d'aquest formulari: aquí

L'Aplec de Sardanes de Vilassar celebra 20 anys

25-Mar-2019

Aquest diumenge, Vilassar ha viscut la 20a edició de l'Aplec de Sardanes que, organitzat pel Grup Sardanista de Vilassar de Dalt, ha tornat a omplir la Plaça de la Vila de sardanistes durant tota la jornada.

Les cobles Mediterrània, Principal de la Bisbal, Principal del Llobregat, Marinada, Sant Jordi, Ciutat de Girona i Jovenívola de Sabadell han estat les encarregades de posar la música al XX Aplec de Sardanes de Vilassar de Dalt que s'ha celebrat aquest diumenge 24 de març. Per commemorar el 20è aniversari, aquest any la selecció de sardanes s'ha fet en base a les sol·licituds dels assistents a l'aplec de l'any passat amb el resultat d'un repertori popular i basat en els gustos dels sardanistes. Aquest any, a més, algunes sardanes han comptat amb les timbales del vilassarenc Jaume Yelo i la direcció de Jordi León.

L'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs i la presidenta del Grup Sardanista, Rosa Maria Prats han inaugurat l'Aplec puntualment a les 10.30 h del matí donant pas a gairebé 8 hores de sardanes. Com és habitual, la Fira d'artesans ha completat la jornada amb una mostra de productes diversos al Carrer Àngel Guimerà i la Plaça de la Vila.

Un dels moments àlgids de la jornada ha estat la ballada final del SardaTic, el projecte educatiu que busca acostar la sardana als escolars. 4 colles de 4t de primària l'Escola Francesc Macià de Vilassar de Dalt i l'escola La Presentació de Vilassar de Mar van ballar al centre de la plaça per mostrar tot el que han après durant el curs.

La calor i l'ambient primaveral van ser el teló de fons d'un Aplec que es va tornar a tancar amb un gran èxit de participació.