Notícies

Bona acollida de la primera edició de Mercats amb DO Alella

25-Apr-2018

El dissabte al matí el Mercat de can Robinat va acollir la primera edició del Mercat amb Do a Vilassar de Dalt amb la participació de set comerços d’alimentació locals i el Consorci DO d’Alella.

La proposat culinària que maridava els plats proposats pels paradistes amb diferents vins es va complementar amb talers infantils de cuina saludable i una demostració de swuing al final del matí.

La valoració d’aquesta iniciativa que potencia el coneixement dels vins de proximitat i alhora dinamitza un eix comercial com can Robinat està en la línia de potenciar la proposta enogastronòmica de la Regidoria de  Turisme de Vilassar.

Una iniciativa que ben segur repetirem!!!!

Els forns romans es converteixen en el campament romà de la Legio II Traiana Fortis

25-Apr-2018

Dissabte a la tarda els forns romans de Vilassar van acollir el campament romà de la Legio II Traiana Fortis de la mà del grup de recreació històrica Barcino Oriens.

Amb una tarda esplèndida de primavera vàrem conèixer com era la vida quotidiana d’un legionari romà, les ordres de combat, qui eren les ornatrices o els secrets de l’agrimensura romana. Gairebé 200 persones es van aplegar als forns per saber més de la civilització romana que tant pòsit va deixar a la nostra cultura.

El Festival Laietana desenvolupa activitat de divulgació del patrimoni històric i arqueològic ibero-romà  per diferents poblacions del Maresme i la seva aturada a Vilassar va tenir una molt bona resposta per part del públic assistent.

El mercat de can Robinat acollirà la primera edició de Mercats amb DO Alella

13-Apr-2018

El proper 21 d'abril, el Mercat de can Robinat de Vilassar acollirà la primera edició de “Mercats amb DO Alella”. Es tracta d'una iniciativa impulsada pel Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella, l'Ajuntament i els comerciants del mercat amb l'objectiu de dinamitzar aquest eix comercial.

L'activitat central serà el maridatge de cuina i vins. Cada parada del mercat proposarà un o més tastets de cuina per acompanyar d'un vi de la DO, el qual se servirà des del punt itinerant d'Enoturisme DO Alella. Els preus dels tastets, que oscil·laran entre 1 i 3 euros variarà en funció de l'elaboració de cada comerç. Com a activitats complementàries, s'ha programat un taller infantil de cuina sense foc (inscripció prèvia a turisme@vilassardedalt.cat), un taller de pintacares i una masterclass de swing amb la música de The Swing Makers.

Mercats amb DO Alella és una iniciativa impulsada pel Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella que pretén dinamitzar sota una marca global –de producte de qualitat i pertinença geogràfica– els mercats municipals que l’integren. El vi com a producte enogastrònomic propi de la dieta mediterrània, la vinya i l’activitat agrícola com a paisatge identitari i font de biodiversitat, conformen els eixos vertebradors del programa. Compte amb el suport de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments dels municipis consorciats.

Programa:
12 a 16 h > Degustació de productes del mercat maridats amb vins de la DO Alella.
12 a 13 h > Taller infantil de cuina sense foc. Organitza: Artijoc. Places limitades. Dues sessions de 16 places cadascuna. Inscripció prèvia a turisme@vilassardedalt.cat.
12 a 14 h > Taller infantil de pintacares. Organitza: bbactivities. 
14 h > Masterclass de swing amb la música de The Swing Makers. Organitza: Tocats pel swing escola. 

DESCARREGAR