Sis comerços vilassarencs participen al primer concurs d'aparadors convocat per la Regidoria de comerç amb la col·laboració de la Biblioteca can Manyer. Des d'avui i fins al 3 de maig es poden visitar els establiments i votar el millor.
Des d'avui, Diada de Sant Jordi, ja es poden visitar els sis comerços participants al Concurs d'aparadors que ha convocat la Regidoria de comerç. Durant les setmanes de Sant Jordi i de la Festa Major dels Sants Màrtirs els participants -Electrodomèstics i regals Riera Baylach, Perruqueria i estètica Nuova, Pastisseria Maria Teresa, L'aromer, Modes Nuri i Calaix de costura- vestiran els seus aparadors amb motius relacionats amb la figura i l´obra de Joan Brossa. La convocatòria compta amb la col·laboració de la Biblioteca can Manyer que ha facilitat als participants el text sobre el qual s'han inspirat per fer els dissenys.
El jurat del concurs estarà format per la regidora de Comerç i turisme, la directora de la Biblioteca can Manyer, un membre de l'àrea de comunicació i un membre de l'àrea de cultura i festes de l´Ajuntament, un representant de l´Associació de Comerciants i un professional del món del disseny. Des d'avui també s'habilita un procés de votació popular que atorgarà 10 punts extra al comerç més votat. Cada comerç participant disposa de butlletes de votació que tothom qui ho vulgui podrà dispositar en una urna a la Biblioteca can Manyer. Entre els participants a la votació popular es repartiran tres premis que consistiran en lots de llibres i 200, 150 i 100€ per al primer, segon i tercer premi respectivament.
El veredicte del concurs i el sorteig de premis es faran en un acte a la Biblioteca can Manyer el dia 10 de maig.
Aquesta Festa Major dels Sants Màrtirs, els Diabòlics anònims celebren el seu primer quart de segle de vida. Per commemorar el 25è aniversari, la colla de diables ha preparat una jornada de celebració el 27 d'abril i s'han volgut envoltar de companys i amics per un espectacle de retorn als orígens.
Una jornada dedicada al foc i a la festa i envoltats d'amics. D'aquesta manera han volgut celebrar el seu primer quart de segle els Diabòlics anònims, els diables de Vilassar de Dalt. Per commemorar aquest 25è aniversari, els diables de Vilassar de Dalt estaran acompanyats dels Diables del Vi d'Alella, els Peluts de Foc de Cabrils, els Diables d'Horta, els Espiadimonis de Felanitx, els Mansuets de foc de Vilassar de Mar, la Carbònica del Nord, els Diables de Canovelles, els Diables del Mercadal Infernal i també una colla especial formada per les 'Viejas glorias' de la colla. Els actes començaran a les 18.00 h amb una rua de tabalers pels carrers del poble i l'entrega de records de l'aniversari als caps de colla de les colles convidades. A les 21.00 h a la Plaça de la Vila tindrà lloc un dels actes centrals de la commemoració: aquest any, el tradicional versot i akelarre anirà seguit d'un correfoc que acabarà a can Rafart. Allà, els diables compartiran un sopar popular amb tot el poble i una nit de PD's posarà el punt i final a la festa.
Després de l’aprovació del Protocol contra les agressions sexistes a la Festa Major, l’Ajuntament de Vilassar de Dalt comença a aplicar-lo amb la instal·lació del primer Punt lila. Aquest espai, gestionat per professionals professionals qualificades, servirà per donar informació i acompanyament a possibles víctimes d’agressions sexistes.
A la Festa Major dels Sants Màrtirs d’aquest 2019 hi haurà, per primera vegada, un Punt lila a la Carpa de can Rafart. Aquesta iniciativa s’inclou al Protocol contra les agressions sexistes a les Festes Majors de Vilassar de Dalt, un protocol elaborat per les àrees de Cultura, Joventut i Igualtat de l’Ajuntament amb la col·laboració del CAP de Vilassar de Dalt, la Policia Local, l’Institut Jaume Almera i l’IE Sant Jordi.
El Punt Lila és un espai amb professionals qualificades per donar informació i acompanyament a possibles víctimes d’agressions sexistes durant la Festa Major però també és un espai dedicat a donar informació i assessorament al públic en general. El Punt Lila estarà ubicat al Parc de Can Rafart i funcionarà en horari de 23.00 a 06.00 h, la nit del 30 d’abril. A més de les professionals que seran permanentment a l’espai del Punt lila, el servei es complementarà amb una parella itinerant que farà recorreguts per les zones perimetrals al concert que aniran identificats amb armilles.
Entre les accions de sensibilització destaquen les sessions formatives als alumnes de secundària tant de l’Institut Jaume Almera com de l’IE Sant Jordi que han pogut conèixer de primera mà el funcionament del Punt lila i també del nou Protocol. Aquesta mateixa setmana es completarà la formació amb una sessió impartida pel Centre Jove d’Atenció a la Sexualitat adreçada a la Comissió de festes i entitats per tal de reflexionar i donar eines per incorporar la perspectiva de gènere en la construcció i disseny dels espais festius, aclarir conceptes clau com les violències sexuals, violències masclistes, agressió i assetjament, consentiment; per generar espais de reflexió, compartir espais en relació a la prevenció de les violències masclistes en zones d’oci i comprendre què són les violències masclistes i com es manifesten.
Dins les accions de prevenció emmarcades en el protocol també s’hi ha inclòs la renovació de la imatge gràfica de la campanya contra el sexisme amb el lema ‘Vilassar lliure de sexisme’ i amb cartells i fulletons que es distribuiran pel poble durant els dies de la Festa.
El Revela´t 2019 programarà una cinquantena d'exposicions, entre elles una col·lecció inèdita del fotògraf de Magnum Bruce Gilden i la projecció del film 'De donde no se vuelve' que inaugurarà el festival, en un acte amb la presència de l'autor, Alberto García-Alix. Klaatu Barada Nikto, missatge clau del mític film Ultimàtum a la Terra, és el leitmotiv de la setena edició del festival, que explorarà els clarobscurs de la intervenció humana al planeta amb desenes d'activitats a Vilassar de Dalt i Barcelona entre el 7 i el 16 de juny.
La setena edició del festival Revela’t 2019, primer al món dedicat exclusivament a la fotografia analògica, se celebrarà durant deu dies –del 7 al 16 de juny– a Vilassar de Dalt i Barcelona, oferint desenes d’activitats com tallers, presentacions i projeccions al voltant d’aquesta disciplina artística així com una cinquantena d’exposicions, entre les quals hi haurà grans autors com Bruce Gilden (Magnum Photos) o Alberto García-Alix. D’aquest últim es projectarà el film De donde no se vuelve en l’acte inaugural, vídeo de 40 minuts que s’ha projectat en comptadíssimes ocasions després de la seva exhibició al Museu Reina Sofia i que es podrà veure amb la presència del propi autor.
Klaatu Barada Nikto
L’any 1951 s’estrenava la pel·lícula de ciència ficció Ultimátum a la Tierra, de Robert Wise, on un extraterrestre, acompanyat del robot Gort, amenaçava d’aniquilar el planeta si els humans no deixaven de destruir-se entre ells. Klaatu Barada Nikto són les mítiques paraules que, pronunciades in extremis, salven la humanitat i amb ella la Terra, i que il·lustren el leitmotiv del Revela’t d’enguany. Aquest 2019, el festival vol exhibir i estimular projectes fotogràfics que reflecteixin la relació de l’ésser humà amb el planeta, que el fa abusar de la terra i venerar-la alhora, i tots els clarobscurs que se’n deriven: canvi climàtic, migracions i guerres; lluites col·lectives, retrobades i conciliació...
Alberto García-Alix i Bruce Gilden, primers noms destacats
Un dels convidats més destacats del Revela’t 2019 és el fotògraf castellà Alberto García-Alix, retratista de la Movida madrileña que s’alça com un dels màxims referents de la fotografia contemporània europea. Pel davant del seu objectiu han passat personalitats com Camarón, Almodóvar, Rossy de Palma i centenars de persones anònimes i paisatges urbans i remots que s’han exposat al Museu Reina Sofia i en espais de la Xina, Mèxic, els Estats Units o Japó, fent-lo mereixedor, l’any 1999, del Premi Nacional de Fotografia. García-Alix inaugurarà el certamen, el dia 7 de juny al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt, amb la projecció de De donde no se vuelve, film de 40 minuts que recorre la seva vida a través de reflexions i imatges en blanc i negre realitzades, sempre, en format analògic.
També el nord-americà Bruce Gilden, que des de 1998 forma part de l’agència Magnum, serà present al festival a través de les seves imatges. La seva sèrie de fotografies i retrats Syracuse, 1981, realitzada fa 38 anys a la ciutat novaiorquesa, ha romàs inèdita fins a l’actualitat i es podrà veure íntegra, per primera vegada, al Revela’t 2019.
Els espais del Revela’t 2019
El festival Revela’t neix l’any 2013 a Vilassar de Dalt, i quatre anys més tard, mantenint l’epicentre a la població del Maresme, s’expandeix a Barcelona sota el nom d’OFF Revela’t convertint-la en segona seu, així com a Madrid, on el desembre de 2018 s’hi celebra la primera edició hivernal.
Per a l’edició d’enguany la seu principal segueix sent Vilassar de Dalt, que acollirà 35 exposicions en espais emblemàtics del municipi: la Fàbrica de Can Garbat, l’Espai L’Estrella, el Museu, la Sala Rajolers i el Teatre de la Massa, així com els carrers i la Plaça de la Vila. Com cada any, també a Vilassar hi tindrà lloc l’acte d’inauguració.
La presència de Revela’t a Barcelona creix fins als 15 espais expositius. Galeries i espais com Valid Foto BCN, Fifty Dots Gallery, Mecànic, Pati Llimona o Can Basté en seran algunes de les subseus.
ENLLAÇOS | |
---|---|
Web Revela-t |