Notícies

Vilassar obre portes per un nou Open House

23-Oct-2020

Per 7è any consecutiu, Vilassar és una de les localitats participants a l'esdeveniment 48h Open House que obre les portes de diversos espais arquitectònics singulars a la ciutadania. Aquest any, la recentment rehabilitada Nau vella de can Manyer serà un dels principals reclams de la jornada.

Des que el 2014, Vilassar de Dalt va ser la ciutat convidada al 48h Open House Barcelona, cada tardor, el poble obre alguns dels seus edificis singulars per poder-los visitar.

 

Aquest any, i en el marc de la pandèmia de Covid-19, l'esdeveniment tira endavant amb mesures especials de prevenció però amb la mateixa voluntat d'acostar el patrimoni arquitectònic local a la ciutadania. Així, aquest diumenge 25 d'octubre les portes d'edificis com el Teatre La Massa, el Museu Arxiu, el Celler de can Bruguera, els Forns romans de la Fornaca, la Biblioteca can Manyer, cal Notari, la casa de cós del carrer Santa Engràcia o la Nau Vella de can Manyer es podran visitar d'11.00 a 14.00 h. i de 17.00 a 20.00 h. Les activitats del festival han estat revisades pel Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) i compleixen amb les mesures de seguretat.

L'Anella verda de Vilassar, una ruta saludable

08-Oct-2020

Aquesta setmana ha finalitzat la senyalització de l'Anella verda de Vilassar, una ruta de 5 km. per la zona periurbana de Vilassar, apta per a tot tipus de públic i que permet descobrir el patrimoni natural que envolta el poble.

Aquest estiu es va col·locar la senyalització urbana de la ruta de l’Anella verda de Vilassar i aquesta setmana s’ha completat amb la senyalitació dels camins de la zona de muntanya. Aquesta ruta de gairebé 5 km. proposa un recorregut per la zona periurbana de Vilassar, arrancant de la Font de Sant Pere cap al torrent Daniel, passant per Domènec, arribant al torrent de can Maioles, travessant el camí de la Costa per can Cortada, enfilant la pujada cap a la Ruaixa, el camí de baixada cap a la font d’en Colomer per arribar a can Villar.

Aquesta ruta ja es trobava a l’aplicació Natura Local però ara, gràcies a la senyalització gràfica, es fa més accessible per a tothom. Amb el Parc Serralada Litoral a tocar, la ruta de l’Anella Verda proposa descobrir, a tot tipus de públic, el ric patrimoni natural que envolta Vilassar. Els diferents ambients de pineda, alzinar, torrent i rouredes, així com diferents vistes del poble conviden a fer un recorregut tranquil molt a tocar del nucli històric de la vila.

El projecte de l’Anella Verda ha estat una proposta de l’Ajuntament de Vilassar, amb el suport tècnic del Museu Arxiu, l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona i el suport en l’execució del Consorci del Parc de la Serralada Litoral. Tant el projecte com l’execució han estat finançats íntegrament per la Diputació de Barcelona.