Notícies

Ja és aquí la Festa Major dels Sants Genís!

17-Aug-2016

Arriben uns Sants Genís renovats!

El concurs d’arrossos de Festa Major i la recuperació de l’antic concurs de Festa Major Santa Llúcia Gloriosa són algunes de les novetats més destacades de la Festa Majors dels Sants Genís 2016 que ja és a punt.

La Comissió de Festes i les entitats de Vilassar de Dalt ja han enllestit el programa de la Festa Major dels Sants Genís d´aquest 2016 que arrencarà el proper 24 d´agost amb el pregó, a càrrec dels exprofessors de l´institut Jaume Almera Josep Maria Altés i Lola Mayolas i el pregonet a càrrec de Núria Sors i Júlia Rodríguez. Aquest primer vespre de Festa Major acabarà, com ja és tradicional, amb el pa amb tomàquet a la Plaça de la vila.
Aquest any repeteixen actes emblemàtics com el Correfoc i el Correfoc infantil, la Sindriada, la ballada de Sardanes o la Sardinada amb havaneres per tancar la Festa Major. També es consoliden activitats recents com el brindis amb els pregoners el dia 25, el Brossart o el Rebombaigua, la cercavila passada per aigua pels carrers del poble.
La Comissió de Festes però, no ha volgut deixar passar l´oportunitat de renovar algunes activitats com és el cas del Tastet d´Estiu que, mantenint el caràcter festiu i de promoció dels restaurants i establiments locals va un pas més enllà i el converteix en una petita fira de menjar al carrer amb la presència a la Plaça de la Vila de paradetes de cadascun dels restaurants participants. Per altra banda es recupera el concurs de Festa Major, Santa Llúcia Gloriosa que, sota el nom ara de Santa Llúcia GO! proposa als participants passejar pels carrers del poble i identificar totes les fotos del Noi Bayau amagades pels comerços del poble. I si la cosa va de concursos, aquest 2016 també neix el concurs d´arrossos de Festa Major. Un concurs per equips que tindrà lloc el diumenge 28 d´agost.
Pels més petits també hi ha novetats. El matí del 27 d´agost serà de colors amb les noves activitats que organitzen la Comissió de Festes i el Club d´Esplai. Començarà amb l´esmorzar de colors amb fruita i xocolata per agafar forces per pintar els carrers del poble amb guixos de colors. Per acabar, l´Esplai de Vilassar ha preparat un espectacle d´animació amb les cançons de sempre.

 

Us hi esperem a tots per gaudir de Vilassar de Dalt #vilassarturisme #festamajor #tradicions

Jornades Gastronòmiques de productes d'Horta

11-Aug-2016

Els productes de l'horta, protagonistes gastronòmics de l'estiu

Els productes de la singular horta maresmenca són els protagonistes de les Jornades Gastronòmiques de productes de l´Horta del Maresme que se celebren a la comarca durant aquest estiu. L'Associació d'Amics dels Bolets de Vilassar de Dalt amb la tradicional fira de cada any i El Racó de can Feliu, amb plats especials, hi participen.

No només les maduixes i els pèsols són emblema dels productes del Maresme. Tomàquets, mongetes i els productes de l’horta en general també s’han guanyat el reconeixement de productes singulars i de qualitat. El clima mediterrani, les rieres i els sòls sorrencs donen un toc especial a la producció agrícola de la comarca i se la coneix com l’”horta delicada”.
Durant l’estiu, restaurants de 12 pobles del Maresme elaboren menús i plats especials amb els productes agrícoles de la comarca com a eix principal. Al Restaurant Sorli Emocions es podrà tastar un gaspatxo de maduixes del Maresme amb vieira tataki, chutney de pebrot verd i caviar de roja i el Racó de can Feliu ofereix plats com Amanida de tomàquet de Montserrat amb formatge de cabra caramelitzat i nous o Tataki de tonyina amb verdures de l’hort saltades amb soja.
El fulletó informatiu que han editat el Consorci turístic Costa de Barcelona Maresme, el Consell comarcal del Maresme i la Xarxa de productes de la terra ofereix, també receptes i esdeveniments recomanats que a Vilassar destaquen la Festa Major dels Sants Genís.

Animeu-vos i gaudiu de l'horta maresmenca de Vilassar de Dalt!!

Vilabarraques 2016

11-Aug-2016

Vilabarraques 2016

Enguany hem optat per un format diferent i concentrarem tota l'activitat en un sol
dia.

Des de la una del migdia podreu apropar-vos a Can Rafart per gaudir de la festa del
reggae-dub i els tallers de circ. Durant tota la tarda un ambient reggae i activitats de circ
ocuparan el parc, preparant el terreny pels concerts de la nit que començaran a les 22 h.


Aquest any, però, tindrem dos escenaris. Un d'ells tindrà tots els ingredients clàssics d'unes
barraques vilassarenques: El mític grup The Jau+ i els nostrats dj's vilassarencs Two friends i
l'indomable Porco Rosso. Sense oblidar-nos del nostre convidat masnoví més estimat,
en PD Busquets. En aquest escenari també tindrem el plaer i l'honor de comptar amb els
maresmencs del grup de versions Los Ignorantes que prometen bona música i espectacle a
parts iguals.

L’associació Trakabass posarà música durant tota la nit a l’altre
escenari,amb diferents dj's de hardtek i drum &bass, entre d'altres.

 

Us hi esperem!!