Notícies

Vilassar en el punt de mira dels amants de la fotografia analògica

30-May-2018

Diumenge va tancar la sisena edició del festival Revela’T que ha tornat a situar Vilassar de Dalt en el punt de mira de fotògrafs, seguidors i aficionats de la fotografia química.

Amb 6 anys de vida, el Revela´T s´ha consolidat com un referent internacional pels aficionats i professionals de la fotografia analògica que han trobat en aquest festival, gestat al municipi, un punt de trobada i d´intercanvi d´experiències i coneixements. L'edició d'aquest 2018 ha fet un pas important cap a la internacionalització, la residencia de creació i experimentació fotogràfica. S'ha posat en ferm amb el projecte de Foto-Teràpia, treballant conjuntament amb ITA i FACI amb infants i joves amb risc d'exclusió social. Després de cinc anys de vida, el festival ha estat seleccionat com a projecte cultural per la Fundació Catalunya Cultura i també pel Cult Surfing (programa impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona i la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya) i la Diputació l'ha categoritzat Festival Estratègic únic de fotografia.


Sota el lema “Odisseys”, aquesta edició s´ha remès a L´Odissea d´Homer, i amb 30 exposicions a Vilassar i 20 a Barcelona, a apropat als milers de visitants projectes fotogràfics de llarga durada que esdevenen viatges creatius i personals plens d´aventures. Partint d´aquesta premissa, el Revela´T 2018 ha portat obres d´artistes internacionals com l´actor Jeff Bridges (EUA), Ariko Inaoka (Japó), Ryan Wiedeman (EUA), Alejandro Chaskielberg (Argentina), Luther Gerlach (EUA), Natalie Daoust (Canadà), Jeff Michalek (EUA), Fernanda Larraín (Xile), Fernando Miranda (Colòmbia), Juliana Kasumu (Nigèria) o Florian Reischauer (Alemanya), entre d´altres. També ha fet una gran aposta per l´obra de fotògrafs espanyols com Javier Arcenillas o Gloria Oyarzabal i catalans com el reconegut Ferran Freixa. Molts d´aquests artistes han estat presents durant els dies del festival per atendre la curiositat dels visitants.
Aquest any el festival s´ha dividit en tres caps de setmana. Durant el primer, de l´11 al 13 de maig, es van inaugurar les exposicions i es van poder fer visites guiades. El segon, del 18 al 20 de maig, va estar relacionat amb el cine y el foto llibre i el tercer i més intens, que es va celebrar del 25 al 27 de maig, va comptar amb la fira comercial, xerrades, tallers, demostracions, àpats populars i la festa ReBela´T que es va celebrar dissabte a la nit. 

La inauguració oficial va tenir lloc divendres 25 de maig a l´antiga fàbrica de cal Garbat. Els organitzadors del festival, en Pep Mínguez i la Glòria Peruga, acompanyats de l´alcalde, Xavier Godàs i el regidor de Cultura, Pau Morales, van fer els parlaments de benvinguda i van reconèixer la grandesa d´aquest festival. Un acte que va servir també per reconèixer la tasca del fotògraf català Ferran Freixa que va rebre el Revela'T de Plata d'aquest 2018.