Notícies

El Festival Laietània arriba a Vilassar de Dalt aquest divendres

08-Jun-2017

Aquest divendres Vilassar acull les activitats programades dins el Festival Laietània 2017. Un festival que vol apropar a tota la comarca el passat iberoromà de la zona amb activitats festives, lúdiques i divulgatives.

El Maresme té com un dels seus principals atractius culturals i patrimonials l’herència iberoromana. La comarca, juntament amb el Barcelonès, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Baix Llobregat, ocupaven el territori que havia estat anomenat Laietània en l’època ibera, entre els rius Tordera i Llobregat. Els romans van desembarcar a Empúries el218 aC. La romanització va ser un procés lent i va significar la desaparició d’una cultura, la ibèrica, i la seva substitució per una altra, la romana, Ibers i romans protagonitzaran un dels moments més apassionants de la història; contacte, conflicte i construcció d’un nou model de societat arribant fins als nostres dies. 

El Festival Laietània, emprant el nom que fa honor als pobladors ibers que habitaven a les nostres contrades, els laietans, neix el 2011 amb la voluntat de convertir-se en un referent cultural, turístic i social que posi en valor aquest llegat. 

Aquest divendres 9 de juny el Festival arriba a Vilassar de Dalt amb dues activiats organitzades per la regidoria de Turisme i el Museu Arxiu:

"Impressionats per la natura" és un taller on es treballaran tècniques d´impressió utilitzant els elements que la natura ens ofereix mentre els adults gaudeixen de la visita guiada a la col·lecció d’arqueologia del Museu.

Activitats gratuïta per a infants de 4 a11 anys. Places limitades. Inscripció gratuïta a turisme@vilassardedalt.cat.

"Amor Roma". La saga de percussionistes Arisa, Santi i Dan, juntament amb l´actriu Iris Arisa, ofereixen un concert ple de subtilesa i energia musical combinant els timbres de diferents percussions i creant climes amb la poesia dels grans poetes clàssics llatins: com Ovidi, Virgili, Catul i Horaci en el marc incomprable dels forns romans de Vilassar.

Activitat gratuïta. Places limitades. Més informació i reserves a turisme@vilassardedalt.cat

Benvinguts a l’antiga Laietania!