Notícies

Vilassar amplia els plafons d'informació patrimonial

09-Feb-2017

L'Estrella i les cases de cós són l'objecte dels dos nous plafons patrimonials que s'han instal·lat a Vilassar aquesta setmana.

Des de la Regidoria de Turisme, amb el suport de l'Àrea de Turisme de la Diputació de Barcelona i el Museu Arxiu de Vilassar, s'ha impulsat la col·locació de dos nous plafons patrimonials: l'Estrella i les cases de cós.

El plafó de l'Estrella, col·locat a la part esquerra de l'entrada a l'antic mercat, recorda el papaer que va jugar aquesta entitat en el moviment obrer, des del punt de vista del mutu auxili, formatiu i cultural en el Vilassar industrial del passat segle. Un segon plafó, situat a la Riera de Targa davant el carrer Santa Engràcia, parla de l'arquitectura dels carrers de cases de cós. Aquesta tipologia de cases, tan característica de Vilassar, és un valor patrimonial que cal protegir i conservar.

Aquesta actuació es completa amb la substitució del plafó dels forns romans de la Fornaca que s'ha actualitzat. El format dels plafons, amb dibuix historicista, contingut gràfic i adaptat a diversos idiomes té la voluntat de donar a conèixer el llegat patrimonial del poble i permetre la creació de rutes autoguiades tal i com es contemple en el Pla Estratègic de Turisme.