Perquè Vilassar

HISTÒRIA

Un poble mil•lenari

Reviu el pas dels segles

Vilassar estima el seu patrimoni, un llegat mil·lenari que ha deixat la seva empremta en jaciments arqueològics com els elements megalítics de can Boquet i els forns romans de la Fornaca, amb testimonis del nostre passat medieval com el castell de Vilassar o les masies repartides per tota la vila, i amb un passat tèxtil que va fer créixer un Vilassar industrial on les cases dels obrers i les grans naus fabrils dibuixen els nostres carrers.

Aquesta història es viu en els petits detalls de carrer, en els finestrals, en les dates, en els panys, en els museus i en la fàbrica més gran de Vilassar, avui Biblioteca de can Manyer... la fàbrica de somnis.

Un patrimoni viu, proper, on pots reviure el pas dels segles. 

CULTURA, TRADICIÓ I IDENTITAT

Un poble actiu

Participa de les nostres tradicions

Les activitats culturals són el nostre segell d’identitat, des de les celebracions del calendari anual amb els Tres tombs per Sant Antoni, les dues Festes Majors a la primavera i l'estiu a la proposta estable de programació al teatre La Massa o la possibilitat de gaudir d’activitats a la fresca a les vetlles d’estiu.

Els amants de la fotografia tenen a Vilassar el Festival Revela't, el primer festival de fotografia analògica del món, el Vilazari, que permet al visitant reviure la nostra història, la Fira del Bolet i la Natura i altres trobades com la Fira de Santa Llúcia o l’Aplec de Sardanes ofereixen una oferta cultural i lúdica durant tot l’any.

Viu la cultura amb sentit, participa de les nostre tradicions.

GUASTAVINO

DE VILASSAR AL MÓN

Guastavino, l'arquitecte de Nova York

La Massa, el teatre de Vilassar, un símbol de la cultura local que durant tot l’any té una programació estable de teatre, música, dansa i cinema. Un teatre de petites dimensions però amb un valor patrimonial extraordinari, essent l’última obra construïda pel mestre d’obres Rafael Guastavino i Moreno l’any 1881 abans de partir als Estats Units.

Guastavino desenvolupà a Amèrica tot el seu aprenentatge patentant la volta catalana, perfeccionant-la i col.laborant amb els principals arquitectes que dissenyaven les noves ciutats americanes. Guastavino, amb la seva pròpia companyia, fou reconegut pel New York Times a la seva mort com l’arquitecte de Nova York.

A Vilassar tenim amb la cúpula de la Massa, no només un edifici singular, sinó una empremta d’història.

PAISATGE I NATURA

PARC SERRALADA LITORAL

Gaudeix de la natura

A les portes del Parc Serralada Litoral, enfilant corriols entre alzinars i pinedes en cinc minuts estem en plena natura. Un entorn natural de petits turons, amb vistes privilegiades al Maresme i al Vallès, amb petites valls on sentir la remor del torrent de Cuquet és tota una experiència.

Terra blanc de sauló, esquitxat per grans blocs granítics, on la vinya es dibuixa com esquitxos verds, i on la diversitat de flora i fauna són un mosaic que descobrirem per nosaltres mateixos tot seguint els camins que enllacen pobles veïns.

Un espai natural al teu abast.

D.O. ALELLA

VINYES VELLES

Una manera diferent de tastar el nostre paisatge

El romans ja van trobar en la Laietània un espai on el vi era protagonista i aquesta tradició ha arribat fins els nostres dies. A la plana o a les faldes costaneres, el terra de sauló blanc, l’agradable clima i la brisa constant de mar doten els nostres vins d’unes qualitats característiques.

La pansa blanca, produeix uns vins blancs perfumats, trobem rosats i negres amb garnatxa negra, i altres varietats que dibuixen un mostrari de sabors que ens conviden a descobrir els seus enigmes.

Cellers, restaurants, activitats enològiques... una manera diferent de tastar el nostre paisatge.

BARCELONA

A 25 MINUTS

Tan a prop de Barcelona, més a prop teu

Prop d’una ciutat cosmopolita com Barcelona, amb els carrers estrets del Barri Gòtic, les inimaginables formes modelades per Gaudí, els seus museus carregats d’art,  el passeig per les Rambles, mil llocs per descobrir i, segurament, amb el millor equip de futbol del món.

I només a 25 minuts, a tocar de la gran ciutat, fem  una pausa, Vilassar, un poble tranquil, acollidor, a tocar del mar i la muntanya on poder gaudir d’un espai de desconnexió.

Tan a prop de Barcelona, més a prop teu.