Notícies

Els geganters de Vilassar celebren 20 anys dels gegants nous i 50 de la recuperació dels vells

11-Feb-2019

Aquest 2019 és any d'efemèrides importants pels gegants de Vilassar. I és que els gegants nous, en Pere Màrtir i la Genisa celebren 20 anys i, a més, es commemora el 50 aniversari de la recuperació d´en Lluís i la Maria. Per això, la Colla de geganters ja està preparant un conjunt d'activitats per celebrar-ho.

Per començar l’any, la Colla de geganters ha arreglat els gegants vells, en Lluís i la Maria, que aquest 2019 celebren els 50 anys de la seva recuperació. Se’ls ha fet un arranjament general de cops i parts malmeses i també s’han repintat perquè llueixin com nous durant tot l’any.

Pel que fa als gegants nous, en Pere Màrtir i la Genisa, enguany celebren el seu 20è aniversari i la colla els està preparant una gran festa pel proper mes d’abril. L’acte, amb data encara per confirmat, servirà per celebrar l’aniversari i també per presentar els nous vestits que portaran els gegants a partir d’aquest any. Els nous vestits, els tercers de la seva història, recuperaran el caràcter històric d’acord amb l’època i els personatges que representen: una ordidora i un rajoler del 1915. Per tirar endavant el projecte de nou vestuari, la Colla de geganters ha comptat amb la col·laboració del Museu Arxiu de Vilassar i el dibuixant Francesc Riart en la recerca i creació dels esbossos dels vestits. També de l’Elisenda Guedea i la Reme Laso en la recerca de teixits i teles i el disseny i confecció dels vestits que encara està en procés.

Serà el mes d’abril, doncs, i coincidint amb el seu aniversari, quan en Pere Màrtir i la Genisa estrenaran els nous vestits acompanyats de tot el poble amb un espectacle molt especial que comptarà amb la participació de grups de cultura popular i persones del poble per representar un fet històric del 1915 a la fàbrica de can Manyer. Aitor Garrido i Gonzalo Berger col•laboren amb la Colla de geganters en la recerca històrica que emmarcarà l’espectacle, i que serà l’acte central de commemoració de l’aniversari.

Tancarà les celebracions del 2019, la tradicional trobada de gengants de l’1 de maig que, a més, de totes les colles convidades que visiten cada any Vilassar de Dalt, comptarà amb la participació especial de gegants i gegantes de tot Catalunya relacionats amb el tèxtil i el gremi dels rajolers.

Mishima inaugurarà la celebració del 130 aniversari de La Massa CCV

11-Feb-2019

El concert de la banda barcelonina Mishima el proper 22 de febrer donarà el tret de sortida a la celebració del 130è aniversari de La Massa, Centre de Cultura Vilassarenc que programarà activitats durant tot l'any amb motiu de la commemoració.

Aquest any 2019, La Massa, Centre de Cultura Vilassarenc celebra el seu 130è aniversari. Un dels actes principals de la celebració tindrà lloc el proper 22 de febrer amb el concert de la banda Mishima al Teatre La Massa. Amb 20 anys de trajectòria a les esquenes, el grup liderat per David Carabén trepitjarà per primera vegada l'escenari vilassarenc en el marc de la gira de presentació del seu darrer treball, Ara i res.

En el marc del concert del dia 22, la banda barcelonina ja ha començat a treballar a Vilassar de Dalt per preparar els propers concerts i, a més a més, aquesta setmana ha escollit L'Estrella per fer una sessió de fotos promocionals que es podran veure properament.

Aquest concert forma part del programa d'actes de celebració dels 130 anys del Centre cultural La Massa que s'allargarà durant tot el 2019 i que ja ha anunciat algunes activitats com els tallers de cuina que es van iniciar el passat mes de gener.

Les darreres entrades pel concert de Mishima a La Massa es poden comprar al web del teatre o a Can Baylach.