Notícies

Presentació de la 9a edició del 48 h Open House al pavelló Mies van der Rohe de Barcelona

19-Oct-2018

Ahir dijous va tenir lloc al  pavelló Mies van der Rohe de Barcelona la presentació de la 9a edició del 48 h. Open House en la que Vilassar hi serà present el proper diumenge 28 d’octubre mostrant el seu potencial arquitectònic.

Aquesta edició vol reflexionar sobre la importància de l’experiència arquitectònica en l’aprenentatge de l’arquitectura i la necessitat de traspassar el límit de la façana per comprendre l’espai construït. Ho fa canviant gràficament l’aparença de sis edificis icònics de les sis ciutats que hi participen aquest any, amb vestits d’un altre estil o funció: l’Arc de Triomf i l’ajuntament de Barcelona, amb vestits racionalistes inspirats en el tema de l’any; l’Escola Municipal de Música Can Roig i Torres de Santa Coloma de Gramenet, amb un mur cortina de vidre; la Biblioteca de Can Manyer de Vilassar de Dalt, que vestim amb la increïble rajola hidràulica de l’interior; el vestit de la Torre de la Creu de Sant Joan Despí s’empelta de la casa Melnikov de Moscou per reivindicar un Jujol racionalista i avançat al seu temps; l’edifici de Capitania del Port de Badalona el vestim amb mosaics romans de Baetulo, i a l’Hospitalet de Llobregat vestim l’Hotel Toyo Ito com si fos una xemeneia del passat fabril de la ciutat.

Diferents mitjans de comunicació locals es van interessar per la projecció patrimonial de Vilassar i especialment per la magnífica catifa hidràulica de can Manyer. Enric Ortega, Director del Museu Arxiu va representar al nostre municipi en l’acte de presentació.

ENLLAÇOS
Veure programa

El Castell de Vilassar acull la presentació del fons Llull de l'Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà

05-Oct-2018

El Castell de Vilassar ha acollit aquest dimecres la Jornada científica “Mestre Ramon, els Llull i la Mediterrània del seu temps” que ha servit per donar a conèixer per primer cop el catàleg del fons Llull de l'Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà. Una eina bàsica per l'estudi de la figura de Ramon Llull.

Una setentena de persones han participat aquest dimecres a la Jornada científica sobre Ramon Llull i la Mediterrània que s'ha celebrat a la sala d'esdeveniments del Castell de Vilassar. Un acte que ha donat a conèixer el primer catàleg editat del fons Llull que recull 433 documents heretats de la família de Ramon Llull i que formen part de l'Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà.

 

La jornada ha començat a les 9 del matí amb la intervenció de Senén Florensa, president de la Comissió Delegada de l'IEMed, Coral Cuadrada, directora de l'Arxiu Marquesos de Santa Maria de Barberà i coordinadora del catàleg, Anna Fernández, directora de l'oficina CaixaBank de Vilassar i,  Xavier Godàs, alcalde de Vilassar.

 

La sessió ha continuat amb diferents ponències entre les que destaca la presentació del llibre-catàleg a càrrec de Coral Cuadrada (Universitat Rovira i Virgili/ Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà). També s'hi han pogut escoltar ponències d'altres experts com Mohamed Ouerfelli (Universitat de Aix-Marseille), M. Dolores López Pérez, (Universitat de Barcelona), i Albert Soler, Joan Santanach i Simone Sari (Centre de Documentació Ramon Llull, Universitat de Barcelona).

La jornada ha acabat amb una visita a "Raimundus, christianus arabicus. Ramon Llull i l´encontre entre cultures”, la mostra itinerant de l´IEMed que es pot veure des del 30 de juny al Museu de Vilassar.