El Castell de Vilassar ha acollit aquest dimecres la Jornada científica “Mestre Ramon, els Llull i la Mediterrània del seu temps” que ha servit per donar a conèixer per primer cop el catàleg del fons Llull de l'Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà. Una eina bàsica per l'estudi de la figura de Ramon Llull.
Una setentena de persones han participat aquest dimecres a la Jornada científica sobre Ramon Llull i la Mediterrània que s'ha celebrat a la sala d'esdeveniments del Castell de Vilassar. Un acte que ha donat a conèixer el primer catàleg editat del fons Llull que recull 433 documents heretats de la família de Ramon Llull i que formen part de l'Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà.
La jornada ha començat a les 9 del matí amb la intervenció de Senén Florensa, president de la Comissió Delegada de l'IEMed, Coral Cuadrada, directora de l'Arxiu Marquesos de Santa Maria de Barberà i coordinadora del catàleg, Anna Fernández, directora de l'oficina CaixaBank de Vilassar i, Xavier Godàs, alcalde de Vilassar.
La sessió ha continuat amb diferents ponències entre les que destaca la presentació del llibre-catàleg a càrrec de Coral Cuadrada (Universitat Rovira i Virgili/ Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà). També s'hi han pogut escoltar ponències d'altres experts com Mohamed Ouerfelli (Universitat de Aix-Marseille), M. Dolores López Pérez, (Universitat de Barcelona), i Albert Soler, Joan Santanach i Simone Sari (Centre de Documentació Ramon Llull, Universitat de Barcelona).
La jornada ha acabat amb una visita a "Raimundus, christianus arabicus. Ramon Llull i l´encontre entre cultures”, la mostra itinerant de l´IEMed que es pot veure des del 30 de juny al Museu de Vilassar.