Notícies

Enotast als jardins del Museu Arxiu

09-Jul-2018

En el marc de les activitats de descoberta del Territori, la Regidoria de Turisme de Vilassar de Dalt, en col·laboració del Consorci DO Alella, va impulsar un enotast celebrat el diumenge 8 de juliol al jardí de la masia de can Banús.

L'enotast, dirigit pel sommelier Arnau Marco, va oferir la degustació de dues tapes: guatlla en escabetx macerat amb oli d'oliva i mussolina d'allioli a càrrec de La Bodegueta de Vilassar, maridat amb el vi Tallarol del Celler de les Aus, i Tabulé de quinoa amb pollastre cruixent, llavors i llimoneta de coriandre a càrrec de Sorli Emocions, maridat amb el Blanc+ del celler Bouquet d'Alella.

Amb les inscripcions exhaurides, l'activitat va ser un èxit de participació, esdevenint una activitat de descoberta del territori a través dels sentits. La proposta de Vilassar Turisme és dur a terme una activitat centrada en la DO Alella de caràcter trimestral, que ens apropi a la riquesa enoturística del nostre entorn.

Es celebra a Vilassar el II Simposium In Maritima

02-Jul-2018

El passat dissabte 30 de juny es va celebrar a la biblioteca can Manyer el II Simposium In Marítima amb les inscripcions exhaurides. El Simposium organitzat pel Museu Arxiu de Vilassar, l'associació Maresme Medieval i l'Arxiu Comarcal del Maresme tenia com a temàtica principal d'aquesta edició "Masos, masies i bordes: activitats agràries i elements patrimonials".

Després de la benvinguda a càrrec del president del Museu Arxiu Benet Oliva, Alexis Serrano director de l'Arxiu Comarcal del Maresme va remarcar la importància d'aquests fòrums comarcals i va tancar la presentació en Joaquim Graupera, director del Simposium agraint als presents la seva participació.

El Simposium va comptar amb les ponències marc de Xavier Soldevila, que va parlar dels "Masos a la Marina de la Selva entre el 1200 i el 1500" i la del vilassarenc Dr. Pere Benito i Monclús sobre "El mas català com a estructura senyorial: canvis i continuïtats al llarg de l'Edat Mitjana". La Jornada es va tancar amb les aportacions de vuit comunicacions que tractaven, temàticament, diferents aspectes del patrimoni medieval del Maresme.

El certamen In Maritima que se celebra a Vilassar, amb la II edició, s'ha consolidat com un espai d'intercanvi i coneixement del llegat medieval de la nostra comarca.

S’inaugura l’Exposició Ramon Llull i l’encontre entre cultures

02-Jul-2018

Dissabte a la tarda el jardí del Museu Arxiu va acollir la inauguració de l'exposició "Ramon Llull i l'encontre entre cultures". Aquesta exposició impulsada per l'Institut Europeu de la Mediterrània, l'Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà i l'Ajuntament de Vilassar posa en relleu la importància de la figura de Ramon Llull com un dels erudits més importants del Mediterrani, i ho fa aportant a l'exposició material documental inèdit de la família Llull que, transmès de generació en generació, es troba dipositat a l'arxiu del Castell de Vilassar.

La benvinguda davant gairebé una vuitantena de persones va anar a càrrec del Sr. Semén Florensa, president de la Comissió Delegada de l'IEMED, de la Sra. Coral Cuadrada directora de l'Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà que remarcà la importància de l'Arxiu com un dels fons patrimonials més destacats del nostre país i va tancar l'acte el Sr. Xavier Godàs, alcalde de Vilassar, felicitant-se perquè el nostre poble pugui acollir una mostra d'aquestes característiques.

Els assistents varen poder fer una visita guiada a càrrec del Comissari de la mostra el Sr. Albert Soler.

L'exposició que ocupa les dues sales d'exposició del Museu Arxiu reprodueix pergamins inèdits del fons Llull, i mostra d'una manera molt gràfica l'encontre entre cultures que representava la Mediterrània en l'època de Ramon Llull. L'exposició romandrà oberta tots els caps de setmana de juliol i tornarà a obrir les portes durant la Festa Major d'agost.