Notícies

Vilassar de Dalt obté la distinció de Vila Florida

27-Oct-2016

Vilassar de Dalt s’incorpora al moviment Viles Florides, que ja suma 90 municipis a tota Catalunya així com més de 270 llars i espais públics al llarg de tot el territori. Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la flor i la planta ornamental.

L'Ajuntament de Vilassar de Dalt té com objectiu la millora del municipi, creant espais públics on la presència de les flors i les plantes dignifiquin l’espai del vianant, les places, els carrers i l’entorn dels seus habitants. És per aquest motiu que la vila ja forma part del projecte Viles Florides que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

Amb Vilassar ja són 14 els municipis del Maresme que participen al moviment Viles Florides i que la converteixen en la comarca amb més municipis florits. El projecte, que compta amb el suport de l’Agencia Catalana de Turisme, busca posar en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a  través de l’atractiu de parcs i jardins

ENLLAÇOS
veure web

Jornades gastronòmiques de la cuina del bolet al Maresme

18-Oct-2016

Els bolets, protagonistes gastronòmics de la tardor!

Els bolets són els protagonistes de les Jornades Gastronòmiques de la cuina del bolet del Maresme que se celebren a la comarca durant aquesta tardor. Dos restaurants vilassarencs –Sorli Emocions i El racó de can Feliu- hi participen amb plats especials.

Benvinguts a les Jornades gastronòmiques del bolet de Costa de Barcelona-Maresme. Catalunya, i en lloc destacat la nostra comarca, sempre ha tingut una gran tradició de bolets. Té una situació privilegiada dins la zona costanera de Catalunya amb tres parcs: serralada de Marina, serralada Litoral i Montnegre Corredor, a tan sols quatre passes vora la mar. Ens agraden els bolets, i molt, amb aquests microclimes i la varietats de boscos de ribera, mixtos, pinedes i un ric sota bosc. Quan entra la tardor sentim aquest desig d’anar a buscar “al nostre raconet“ aquests ous de reig, rovellons, ceps, trompetes, rossinyols o carlets.