Un any més el patró dels traginers i dels animals domèstics, Sant Antoni Abat, va fer sortir al carrer centenars de vilassarencs i vilassarenques per viure de prop una de les festes més arrelades de la Vila.
Sigui laborable o festiu, Vilassar es vesteix de gala per fer honor a Sant Antoni Abat, una de les diades més festejades a la Vila i que arrossega 300 anys d'història.
A les 9 del matí ja ressonaven les campanes de l’església i les primeres notes de la Principal de la Bisbal a la plaça de la Vila. Tret de sortida d'una jornada que començava protocol•làriament amb la salutació institucional entre la Comissió de Sant Antoni i les autoritats locals davant la porta del consistori.
A mig matí, la comitiva de la festa s’obria camí fins a can Lota on hi onejava la bandera a punt per ser despenjada i fer-la a mans del portant d’enguany, en Max Monjonell Mateu acompanyat de la capitana de bandera la Martina Monjonell Mateu i els cordonistes, la Paula Monjonell Mateu i en Pol Monjonell Cutillas. Com ja és tradició la família Font va obrir les portes de casa seva per brindar en honor de Sant Antoni. Tot seguit, la comitiva es va dirigir a l’església on Mossèn Antoni Suriol va celebrar l´Ofici Solemne amb l'acompanyament musical de La Principal de la Bisbal.
Al punt del migdia, va arribar el moment de fer els Tres Tombs, un acte que segons marca la tradició consisteix a fer una cercavila de carros i animals i donar tres tombs a la població sempre passant per davant l'església on té lloc la benedicció dels animals. I així es fa a Vilassar. En una plaça de la Vila plena a vessar, les cavalleries van desfilar pels carrers del centre de la Vila. Tancant la rua, com ja és habitual, hi anava la carrossa de la Comissió de Sant Antoni des d’on es feia la venda dels panets de Sant Antoni beneïts.
A la tarda, La Principal de la Bisbal de nou va amenitzar la festa amb el cafè-concert al bar del Casinet. En acabat, la festa es va traslladar al teare La Massa on la mateixa orquestra va oferir un concert cantat.
El Consorci agraeix la participació a les 120 persones que han enviat fotografies i format part d’aquesta primera edició del concurs.
Dimarts 18 de desembre ha tingut lloc l’acte de lliurament de premis del I Concurs de fotografia #raconsdelmaresme. En total, han guanyat 13 fotografies que van concursar per mitjà dels perfils socials de Facebook i Instagram, les quals s’han utilitzat per editar un calendari per a l’any vinent en format paper –12 fotografies per als 12 mesos de l’any, més la fotografia de portada. El jurat ha estat format per Joan Maria Arenaza, Marga Cruz i Manel Cuesta, tots tres fotògrafs professionals.
Pel que fa als premis, han tingut recompensa els tres primers classificats: el primer guanyador (l’usuari “raulfilmmaking”), s’endú un sopar i una estada d’una nit al Vila Arenys Hotel (Arenys de Mar) per a dues persones i 5 exemplars del calendari. El segon guanyador (la usuària “marta_alberti_”), una estada d’una nit amb esmorzar per a dues persones a Cabanes Dosrius i 5 exemplars del calendari. I el tercer guanyador (l’usuari “bedepenya”), una ruta modernista guiada a Puig i Cadafalch per a dues persones (Mataró-Argentona) i 5 exemplars del calendari.
El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme va posar en marxa, aquest estiu, el I Concurs de fotografia #raconsdelMaresme 2018, amb l’objectiu de donar a conèixer els millors racons de la comarca, atractius patrimonials, espais emblemàtics, actius naturals, festes i paisatges, entre d’altres. Els participants, aficionats o professionals majors d’edat, van haver de realitzar una fotografia en un racó del Maresme, pujar-la al seu compte d’Instagram o Facebook i etiquetar-la amb el hashtag #raconsdelmaresme. A més, van haver d’etiquetar les empreses i entitats que ofereixen els premis als guanyadors: Vila Arenys Hotel, Cabanes Dosrius i l’Ajuntament de Marató.