Notícies

Un Revela'T 2021 amb accent femení

02-Sep-2021

Els festival vilassarenc de fotografia analògica se celebrarà del 18 de setembre al 12 d'octubre i comptarà amb una àmplia presència de fotògrafes de tot el món entre les 38 exposicions programades.

La programació de Revela’T comptarà amb exposicions d’autores nacionals com Leonor Benito de la Lastra, amb la seva particular visió fragmentada del món; Veronica Losantos, amb un assaig fotogràfic sobre un poble inundat per la creació d’un embassament; Aleydis Rispa, amb fotografies experimentals que donen una nova existència a les deixalles; Susana Blasco, amb una selecció de collages analògics realitzats amb fotos trobades de models dels anys 50; Kati Riquelme, amb fotos impreses en bosses de te, o Montse Campins, amb una imatge panoràmina muntada amb diverses instantànies fetes al llarg dels anys al mateix carrer de Barcelona.

En l'àmbit internacional, el Revela’T comptarà amb l’obra de fotògrafes com l’anglesa Laura Pannak, amb una mostra que busca similituds i connexions entre  joves de tot el món; les argentines Lucia Peluffo, amb un treball inspirat en imatges científiques del cos humà, i Giovanna Zuccarino, amb una sèrie de fotografies de la Lluna fetes amb el primer telescopi que va arribar a Argentina el 1882; o les japoneses Miho Kajioka, que mostra la bellesa a la vida quotidiana, Eri Makita, que mostra la transformació de les coses que s’han perdut, i Ai Futaki, apneista i fotògrafa que utilitza el busseig lliure com una eina per a convertir-se en el pont entre el món submarí i el món humà.

A més a més, la convocatòria artística organitzada pel festival l’han guanyat, aquest any, tres autores: la francesa Florence Cuschieri, amb un treball que explora les cicatrius d’un “poble oblidat”, l’alemanya Sina Niemeyer, que explica la seva pròpia experiència amb l’abús sexual infantil, i la polonesa Irmina Walzack, amb una sèrie creada en un càmping d’Espanya durant els 95 dies de confinament.

Aquest 2021, el festival ret homenatge a la reputada fotògrafa Isabel Muñoz (Barcelona, 1951), Premi Nacional de Fotografia 2016 i Premi PHotoESPAÑA 2021, amb l’exposició “Somos agua”, una mostra sobre l’escalfament global. L’autora rebrà el distintiu de plata del Revela’T i serà l’encarregada d’impartir la conferència inaugural del festival el divendres 24 de setembre.

Entre els altres noms destacats, el Revela’T també exposarà els retrats de Max Donoso, Margarito Dela Guetto i Bruno Daureo; l’epistolari fotogràfic de Los Llovbet, les fotografies científiques sobre descàrregues elèctriques de Ricardo Guixà Frutos i la col•laboració entre el fotògraf Ralf Jacobs i l’enginyer Max Frimout.

Sota el lema “Universos propis”, el festival comptarà amb exposicions de reconegudes fotògrafes nacionals i internacionals, el Market Fotogràfic, tant de material fotogràfic com de fotografies d’autors (25 i 26 de setembre), tres jornades amb activitats formatives al voltant de la fotografia (24, 25 i 26 de setembre), amb conferències i presentacions de molts dels autors participants de la 9a edició del festival, tallers i visionats de portfolis, activitats per a públic familiar i presentacions de llibres, entre altres activitats. Consulta aquí la programació completa. 

Més avall trobareu el programa de mà en pdf. 

A més, Revela’T amplia les seves fronteres i programa exposicions a Barcelona, Vic, Mataró, L’Hospitalet de Llobregat, Torroella de Montgrí, Premià de Mar, Cadis i Villanueva de la Serena. Pròximament s’anunciaran totes les exposicions.