Notícies

Arriba la 2a edició del Vi+, el mes de la DO Alella

26-Sep-2017

La programació es desenvoluparà del 30 de setembre fins a l’1 de novembre de 2017, a través d’activitats puntuals i d’altres de llarga durada de descoberta de la Ruta del Vi DO Alella fent camí pels 23 municipis del territori que en formen part. 

La segona edició del Vi+ tindrà lloc del 30 de setembre a l’1 de novembre, a través d’un cicle d’activitats i experiències enoturístiques entorn el món del vi, promogudes per una seixantena d’agents públics i privats que formen part de la Ruta del Vi de la DO Alella. Aquesta iniciativa va néixer l’any passat amb l’objectiu de dinamitzar el territori de la DO Alella, i enguany es vol insistir especialment en la Ruta del Vi DO Alella i en els seus atractius turístics.

Més de setanta propostes centren una programa­ció eclèctica al voltant del món del vi, el paisatge, la gastronomia i els productes autòctons. Es tracta d’activitats puntualsi d’altres de llarga durada de descoberta de la Ruta del Vi DO Alella recorrent els 23 municipis del territori que en formen part: presen­tacions de vins i visites a cellers; tastos dirigits, menús i tallers gastronòmics; jornades de debat; propostes de música, teatre, literatura i poesia maridades amb vi; esdeveniments esportius; ru­tes patrimonials i sortides guiades a la natura; paquets d’hotel, wellness i vinoteràpia, entre altres.

La iniciativa, promoguda pel Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella, està apadrinada per la cuinera maresmenca Carme Ruscalleda i compta amb el suport dels segells turístics de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i dels consorcis de turisme del Maresme i del Vallès Oriental.

Un mes d’activitats adreçades a tots els públics per fomentar la cultura vitivinícola i el coneixement del territori a través de la Ruta del Vi DO Alella

El programa ofereix activitats molt variades pel que fa al format, els escenaris i els continguts, doncs es vol respondre a l’interès de diferents segments de públic:

Tastos de vi i gastronomia. Els vins i la cuina del territori de la DO Alella a través de degustacions i sopars a cellers, espais especialitzats i llocs singulars. 

Història i Patrimoni. Passat i present vitivinícola a través d’excursions i visites guiades. Des de l’antiga Baetulo, els Forns Romans de la Fornaca fins a Can Ferrerons passant pel Centre Enoturístic i Arqueològic Vallmora o Alella Vinícola.

Tallers. Activitats amb fons didàctic per a tota la família: tallers de most per als menuts, de desgorjat d’ampolles de cava, sobre les aromes en el vi, com fer vermut casolà…

Música, Poesia, Teatre i Literatura. Teatre entre vinyes, poesia i dansa, concerts i actuacions al voltant del món del vi.

Activitats singulars. Des d’un Escape Wine fins a sortides a bord del Quetx Ciutat de Badalona (un vaixell de principis del segle XX) passant per tractaments de vinoteràpia, wellness i estades a hotels, fins a la Nit de la Pansa Blanca.

Enoturisme. Caminades guiades, rutes a cavall o marxa nòrdica entre vinyes fent ruta pels cellers i el paisatge de la DO Alella.  

El certamen Viles Florides reconeix Vilassar de Dalt amb dues flors d'honor

26-Sep-2017

El moviment Viles Florides, impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya ha reconegut aquest 2017 Vilassar de Dalt amb dues flors d’honor per la seva tasca en la millora de l’espai verd urbà.

Vilassar de Dalt forma part del moviment Viles Florides des de l’any 2016 i aquest any ha participat per primera vegada en l’acte de lliurament dels reconeixements de les Flors d’Honor que es va celebrar el divendres 22 de setembre a Mollet del Vallès i on va ser reconegut amb dues flors d’honor. Aquest dilluns al matí, l’Ajuntament ha fet extensiu aquest reconeixement al personal de jardineria de la Brigada Municipal per la seva implicació.

Aquest moviment és promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya i reconeix els municipis que treballen per a la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

Es valoren aspectes com ara el patrimoni vegetal i paisatgístic (diversitat, funcionalitat, integració), el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat (gestió de l’aigua, control de plagues, gestió de residus) i elements relacionats amb l’ús social (activitat turística, cohesió social).

Des del municipi s’entén l’adhesió a aquest moviment com un impuls i un valor afegit a les accions iniciades en relació al tractament del verd públic. En aquest sentit, es troba en fase final de redacció el Pla Director dels Espais Verds i l’Arbrat Viari per tal de disposar d’una eina de planificació i millora de la gestió i manteniment d’aquests espais. L’objectiu a curt termini és implantar les directrius d’aquest nou pla per assolir una millora continuada del verd públic que permeti mantenir el reconeixement obtingut, i a mig termini assolir un salt quantitatiu i qualitatiu que permeti augmentar aquest reconeixement.