Notícies

El certamen Viles Florides reconeix Vilassar de Dalt amb dues flors d'honor

26-Sep-2017

El moviment Viles Florides, impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya ha reconegut aquest 2017 Vilassar de Dalt amb dues flors d’honor per la seva tasca en la millora de l’espai verd urbà.

Vilassar de Dalt forma part del moviment Viles Florides des de l’any 2016 i aquest any ha participat per primera vegada en l’acte de lliurament dels reconeixements de les Flors d’Honor que es va celebrar el divendres 22 de setembre a Mollet del Vallès i on va ser reconegut amb dues flors d’honor. Aquest dilluns al matí, l’Ajuntament ha fet extensiu aquest reconeixement al personal de jardineria de la Brigada Municipal per la seva implicació.

Aquest moviment és promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya i reconeix els municipis que treballen per a la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

Es valoren aspectes com ara el patrimoni vegetal i paisatgístic (diversitat, funcionalitat, integració), el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat (gestió de l’aigua, control de plagues, gestió de residus) i elements relacionats amb l’ús social (activitat turística, cohesió social).

Des del municipi s’entén l’adhesió a aquest moviment com un impuls i un valor afegit a les accions iniciades en relació al tractament del verd públic. En aquest sentit, es troba en fase final de redacció el Pla Director dels Espais Verds i l’Arbrat Viari per tal de disposar d’una eina de planificació i millora de la gestió i manteniment d’aquests espais. L’objectiu a curt termini és implantar les directrius d’aquest nou pla per assolir una millora continuada del verd públic que permeti mantenir el reconeixement obtingut, i a mig termini assolir un salt quantitatiu i qualitatiu que permeti augmentar aquest reconeixement.