Els productes de l'horta, protagonistes gastronòmics de l'estiu
Els productes de la singular horta maresmenca són els protagonistes de les Jornades Gastronòmiques de productes de l´Horta del Maresme que se celebren a la comarca durant aquest estiu. L'Associació d'Amics dels Bolets de Vilassar de Dalt amb la tradicional fira de cada any i El Racó de can Feliu, amb plats especials, hi participen.
No només les maduixes i els pèsols són emblema dels productes del Maresme. Tomàquets, mongetes i els productes de l’horta en general també s’han guanyat el reconeixement de productes singulars i de qualitat. El clima mediterrani, les rieres i els sòls sorrencs donen un toc especial a la producció agrícola de la comarca i se la coneix com l’”horta delicada”.
Durant l’estiu, restaurants de 12 pobles del Maresme elaboren menús i plats especials amb els productes agrícoles de la comarca com a eix principal. Al Restaurant Sorli Emocions es podrà tastar un gaspatxo de maduixes del Maresme amb vieira tataki, chutney de pebrot verd i caviar de roja i el Racó de can Feliu ofereix plats com Amanida de tomàquet de Montserrat amb formatge de cabra caramelitzat i nous o Tataki de tonyina amb verdures de l’hort saltades amb soja.
El fulletó informatiu que han editat el Consorci turístic Costa de Barcelona Maresme, el Consell comarcal del Maresme i la Xarxa de productes de la terra ofereix, també receptes i esdeveniments recomanats que a Vilassar destaquen la Festa Major dels Sants Genís.
Animeu-vos i gaudiu de l'horta maresmenca de Vilassar de Dalt!!
DESCARREGAR | |
---|---|
Descarrega aquí el teu pdf |