Notícies

L'Aplec de Sardanes de Vilassar celebra 20 anys

25-Mar-2019

Aquest diumenge, Vilassar ha viscut la 20a edició de l'Aplec de Sardanes que, organitzat pel Grup Sardanista de Vilassar de Dalt, ha tornat a omplir la Plaça de la Vila de sardanistes durant tota la jornada.

Les cobles Mediterrània, Principal de la Bisbal, Principal del Llobregat, Marinada, Sant Jordi, Ciutat de Girona i Jovenívola de Sabadell han estat les encarregades de posar la música al XX Aplec de Sardanes de Vilassar de Dalt que s'ha celebrat aquest diumenge 24 de març. Per commemorar el 20è aniversari, aquest any la selecció de sardanes s'ha fet en base a les sol·licituds dels assistents a l'aplec de l'any passat amb el resultat d'un repertori popular i basat en els gustos dels sardanistes. Aquest any, a més, algunes sardanes han comptat amb les timbales del vilassarenc Jaume Yelo i la direcció de Jordi León.

L'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs i la presidenta del Grup Sardanista, Rosa Maria Prats han inaugurat l'Aplec puntualment a les 10.30 h del matí donant pas a gairebé 8 hores de sardanes. Com és habitual, la Fira d'artesans ha completat la jornada amb una mostra de productes diversos al Carrer Àngel Guimerà i la Plaça de la Vila.

Un dels moments àlgids de la jornada ha estat la ballada final del SardaTic, el projecte educatiu que busca acostar la sardana als escolars. 4 colles de 4t de primària l'Escola Francesc Macià de Vilassar de Dalt i l'escola La Presentació de Vilassar de Mar van ballar al centre de la plaça per mostrar tot el que han après durant el curs.

La calor i l'ambient primaveral van ser el teló de fons d'un Aplec que es va tornar a tancar amb un gran èxit de participació.