El Festival de Fotografia Analògica Contemporània, Revela’T, celebra la seva setena edició amb un cartell farcit de primeres figures de la fotografia, que tindran la seva obra exposada a diversos espais de Vilassar i Barcelona, i que assistiran al festival per presentar-les al públic.
Del 7 al 16 de juny, tan Vilassar com Barcelona, s’ompliran d’exposicions, activitats i tallers al voltant de la fotografia analògica, oferint l’oportunitat única de veure originals d’alguns dels més reputats fotògrafs del segle XX i XXI així com de talents emergents d’aquesta disciplina.
El certamen s’inaugurarà divendres 7 de juny al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt amb la projecció del film De donde no se vuelve, d’Alberto García-Alix. L’artista castellà, un dels màxims referents europeus de la fotografia contemporània, assistirà i presentarà el passi.
Revela'T 2019 comptarà també amb l'exposició d'Acción Cultural Española "50 fotografies amb Història" al Passeig Colom de Barcelona, i la presència de fotògrafs com Nobuyuki Kobayashi, Bill Moseley, Ramzi Haidar, Alex Timmermans i molts més.
Tot seguit us detallem la programació més destacada del festival. De totes maneres podeu consultar la programació completa a la pàgina web del Revela't.
PROGRAMA REVELA'T 2019
7 de juny
El festival comença a les 18 h amb una sessió de Photolatente, una activitat gratuïta organitzada per Oscar Molina. En acabar, cap a les 20:30 h en el Teatre de la Massa es projectarà la pel·lícula De donde no se vuelve d'Alberto García Alix, seguit d'una xerrada amb l'autor. En acabat, hi haurà pica-pica, cerveses i bona música en directe a l'exterior del teatre.
8 i 9 de juny
Dissabte 8 i diumenge 9 seran els dies forts del festival. 35 Exposicions. No et pots perdre les de Bruce Gilden i David Burnett a la Sala Estrella o les d'Eduardo Nave, Jorge Fuembuena, Javier Viver, Nobuyuki Kobayashi o René Maltete a la Fàbrica de cal Garbat o la Col·lecció Raylowski al Museu-Arxiu. Hi ha una petita entrada que et servirà per als dos dies i per a les visites guiades amb la presència de la majoria de fotògrafs.
Al Museu-Arxiu, començarà el dia amb el taller d'Oscar Molina “Detrás de la cámara”, que proposa una exploració del mapa del procés creatiu. Aquest taller es fa durant els dos dies. Amb el preu s'inclou el menjar del dissabte i l'entrada a les exposicions.
L'activitat principal es desenvoluparà al parc de Can Rafart, centre de les activitats lúdiques. Aquí no podem perdre'ns la Fira Comercial, amb 22 carpes de diferents marques, venedors i col·leccionistes, on hi podrem trobar el material analògic més divers per a proveir-nos per a una bona temporada, cèmeres i fins i tot un botiga de reparació de material.
A la zona de gespa tindrem el Market d'obra fotogràfica d'autor, on 12 fotògrafs seleccionats ens mostraran i vendran la seva pròpia obra analògica. Una bona ocasió per a començar o per anar completant la nostra col·lecció fotogràfica.
Xerrades amb fotògrafs, a la sala polivalent de Can Rafart, amb Alex Timmermans, un dels grans colodionistes europeus i organitzador de la gran trobada europea de colodionistes; Ramzi Haidar, reporter gràfic libanès que va cobrir durant 30 anys els conflictes d'orient mitjà, representants de Film Shooters Collective, un col·lectiu mundial que aposta per la pel·lícula fotogràfica i Nobuyuki Kobayashi, un fotògraf japonès que utilitza la platinotipia sobre un paper declarat patrimoni mundial per la Unesco. I a la tarda, LABsurfing, on diferents iniciatives analògiques buscaran noves formes de donar-se suport entre elles. Totes aquestes xerrades són gratuïtes.
Mentrestant s'anirà preparant el dinar. Aquest any, 5 tipus de paelles diferents, amb opcions veganes. Durant tot el dia hi haurà Foodtrucks per si et ve de gust una cosa diferent i, cap a les 20h, comencem amb una mica de música de Jazz amb Artur Bogunyà trio durant el sopar; i seguidament espectacle de foc amb Diabòlics anònims i Tabalers i per començar la festa amb Brigitte & David Sam quartet; la nnit acabarà amb DJ Edu.
Durant tot el cap de setmana, al parc hi haurà activitats infantils i per al públic familiar: demostracions de Cianotipia Gegant, una càmera fosca on podrem veure des de l'interior com funciona el principi òptic de la càmera, coneixerem l'scrapbooking, aprendrem a fer collages o ens endinsarem en el meravellós món dels quimigramas on grans i petits podreu jugar i experimentar amb aquestes tècniques.
Del 10 al 14 de juny
Si vols tornar a veure les exposicions amb molta més calma pots fer-ho durant tota la setmana. Les sales romandran obertes tot el dia, excepte durant una petita franja al migdia que podeu aprofitar per a fer un mos algun dels restaurants que recomanem des de la web del festival.
15 de juny
El cap de setmana següent centrarem la major activitat en el dia 15 de juny a la Antiga Fàbrica Estrella Damm, amb una programació de xerrades i debats al voltant de nous formats, amb especial incidència en el fotollibre. Tindrem a grans fotògrafs especialitzats en aquest format i a d'altres ben coneguts per tots; també comptarem amb el programa de ràdio Full Frame, la pel·lícula de Shotting Holy Land de Josef Koudelka o un Lens Night Show, a l'estil dels Late shows televisius.
16 de juny
Jornada de clausura.
A part de les exposicions, començarem a les 11 h amb un Photowalk analògic pels carrers de Vilassar. Una activitat per a familiaritzar-se amb la fotografia analògica on t'obsequiarem amb un rodet de blanc i negre. Això sí, hauràs d'aconseguir una càmera analògica! Activitat gratuïta per a un màxim de 25 persones.
A les 17:30h projecció a La Massa de la la pel·lícula La Mirada rebel de Jacint Fornols i Marc Giner. Un documental que ensenya el festival des de dins. Què és? Qui ho fa? Després de la projecció hi haurà una petita festa de clausura on revelarem el tema de la propera edició.