Notícies

Nou èxit de Fira contra el càncer de Vilassar de Dalt

03-Jun-2019

La divulgació i la recaptació de fons van ser, un any més, els pilars de la Fira contra el càncer que enguany arribava a la 24a edició. Organitzat per l'associó Vilassar de Dalt contra el càncer (VDDCC) amb la col·laboració de més de 300 voluntaris, l'esdeveniment va concentrar en un cap de setmana xerrades, tallers, mercat, actuacions i àpats populars i van posar especial atenció al càncer de còlon i a noves tècniques com el tatuatge oncològic.

Com ja és habitual, la divulgació a la taula de la carpa de Ràdio Vilassar de Daltva ser el centre del primer dia de la festa. Aquest any es va posar l'atenció en el càncer colorectal en una taula rodona moderada per Manel Brun i amb la participació del Dr. Francesc Salvà Ballabrera, oncòleg; el Dr. Oscar Estrada Ferrer, cirurgià colorectal; Laura Padró, dietista i nutricionista; i Imma Morales, infermera del CAP de VIlassar de Dalt. La segona de les taules rodones es va centrar en noves tècniques de recuperació del càncer de mama com el tatuatge oncològic, pràctica que permet crear aurèoles amb tinta a les mames mastectomitzades. Aquesta taula també va servir per presentar el projecte Cercles a través del qual les sòcies i socis de Vilassar contra el càncer podran tenir accés a la tècnica de tatuatge oncològic i va comptar amb la participació de la tatuadora oncològica Alejandra Ciércoles Martín, la psicooncòloga de Vilassar contra el càncer Dolors Vilà, l'emprenedora del projecte Cercles Meritxell Monterde, l'assessora de VDDCC Rosa Maria Pujol i la presidenta de l'entitat Jerònia Sànchez.

A banda de l'acció divulgativa i informativa, les jornades van comptar també amb el tradicional mercat de productes diversos, els àpats populars, espectacles i música en directe. De nou, les jornades es van apropar als més petits amb les diferents atraccions infantils com els inflables o les bombolles de sabó gegants.

Durant la jornada de dissabte l´atenció també es va centrar també a l'escenari del parc amb les exhibicions de Qi Gong a càrrec de la professora Marta Inés Díaz Blanque abans del dinar popular amb amanida i arròs. A la tarda va ser el torn pel ball amb les alumnes de l´Aula de Dansa de Vilassar de Dalt. La jornada va acabar amb un sopar popular i la música en directe de Cesc.

Com ja és habitual, la jornada de diumenge la van protagonitzar el grup Triarios M.G. Vilassar amb les seves motos HarleyDavidson i la navegació de les maquetes de vaixells a càrrec dels membres del Club de Modelisme Naval de Girona. El grup Tike&Nila Bollywood va tancar les jornades amb una exhibició de ball.