Notícies

La fotografia analògica torna a lluir-se al Festival Revela'T

12-Jun-2019

Diumenge va tancar el primer cap de setmana del festival Revela’T que ha tornat a situar Vilassar de Dalt en el punt de mira de fotògrafs, seguidors i aficionats de la fotografia química.

Amb 7 anys de vida, el Revela'T s’ha consolidat com un referent internacional pels aficionats i professionals de la fotografia analògica que han trobat en aquest festival, gestat al municipi, un punt de trobada i d'intercanvi d'experiències i coneixements. L'edició d'aquest 2019, que va començar divendres i tancarà el 16 de juny, acull exposicions, activitats i tallers al voltant de la fotografia analògica, oferint l’oportunitat única de veure originals d’alguns dels més reputats fotògrafs del segle XX i XXI així com de talents emergents d’aquesta disciplina.

El certamen es va inaugurar divendres 7 de juny al teatre La Massa amb la projecció del film “De donde no se vuelve”, d’Alberto García-Alix. L’artista castellà, un dels màxims referents europeus de la fotografia contemporània, va assistir al passi i va fer una xerrada posterior per a tots els assistents.

Al llarg de tot el cap de setmana s’han fet vistes guiades pels diferents espais que acullen les 35 exposicions com el de Cal Garbat, Els Rajolers, L’estrella i el Museu. Mostres que es podran visitar fins aquest diumenge amb entrada lliure per a tots els vilassarencs i vilassarenques.


Activitats fins el 16 de juny:

 

Del 10 al 14 de juny

Si vols tornar a veure les exposicions amb molta més calma pots fer-ho durant tota la setmana. Les sales romandran obertes tot el dia, excepte durant una petita franja al migdia.

15 de juny

La major activitat del 15 de juny es trasllada a la Antiga Fàbrica Estrella Damm, amb una programació de xerrades i debats al voltant de nous formats, amb especial incidència en el fotollibre. Tindrem a grans fotògrafs especialitzats en aquest format i a d'altres ben coneguts per tots; també comptarem amb el programa de ràdio Full Frame, la pel·lícula de Shotting Holy Land de Josef Koudelka o un Lens Night Show, a l'estil dels Late shows televisius.  


16 de juny
Jornada de clausura.
A part de les exposicions, començarem a les 11 h amb un Photowalk analògic pels carrers de Vilassar. Una activitat per a familiaritzar-se amb la fotografia analògica on t'obsequiarem amb un rodet de blanc i negre. Això sí, hauràs d'aconseguir una càmera analògica! Activitat gratuïta per a un màxim de 25 persones.

A les 19:30h projecció al Casal Popular de la la pel·lícula La Mirada rebel de Jacint Fornols i Marc Giner. Un documental que ensenya el festival des de dins. Què és? Qui ho fa? Després de la projecció hi haurà una petita festa de clausura on revelarem el tema de la propera edició.