Notícies

Vilassar estrena un Punt lila aquesta Festa Major dels Sants Màrtirs

26-Apr-2019

Després de l’aprovació del Protocol contra les agressions sexistes a la Festa Major, l’Ajuntament de Vilassar de Dalt comença a aplicar-lo amb la instal·lació del primer Punt lila. Aquest espai, gestionat per professionals professionals qualificades, servirà per donar informació i acompanyament a possibles víctimes d’agressions sexistes.

A la Festa Major dels Sants Màrtirs d’aquest 2019 hi haurà, per primera vegada, un Punt lila a la Carpa de can Rafart. Aquesta iniciativa s’inclou al Protocol contra les agressions sexistes a les Festes Majors de Vilassar de Dalt, un protocol elaborat per les àrees de Cultura, Joventut i Igualtat de l’Ajuntament amb la col·laboració  del CAP de Vilassar de Dalt, la Policia Local, l’Institut Jaume Almera i l’IE Sant Jordi.

El Punt Lila és un espai amb professionals qualificades per donar informació i acompanyament a possibles víctimes d’agressions sexistes durant la Festa Major però també és un espai dedicat a donar informació i assessorament al públic en general. El Punt Lila estarà ubicat al Parc de Can Rafart i funcionarà en horari de 23.00 a 06.00 h, la nit del 30 d’abril. A més de les professionals que seran permanentment a l’espai del Punt lila, el servei es complementarà amb una parella itinerant que farà recorreguts per les zones perimetrals al concert que aniran identificats amb armilles.

Entre les accions de sensibilització destaquen les sessions formatives als alumnes de secundària tant de l’Institut Jaume Almera com de l’IE Sant Jordi que han pogut conèixer de primera mà el funcionament del Punt lila i també del nou Protocol. Aquesta mateixa setmana es completarà la formació amb una sessió impartida pel Centre Jove d’Atenció  a la Sexualitat adreçada a la Comissió de festes i entitats per tal de reflexionar i donar eines per incorporar la perspectiva de gènere en la construcció i disseny dels espais festius, aclarir conceptes clau com les violències sexuals, violències masclistes, agressió i assetjament, consentiment; per generar espais de reflexió, compartir espais en relació a la prevenció de les violències masclistes en zones d’oci i comprendre què són les violències masclistes i com es manifesten.  

Dins les accions de prevenció emmarcades en el protocol també s’hi ha inclòs la renovació de la imatge gràfica de la campanya contra el sexisme amb el lema ‘Vilassar lliure de sexisme’ i amb cartells i fulletons que es distribuiran pel poble durant els dies de la Festa.