Notícies

Sant Antoni Abat, una de les festes amb més tradició de Vilassar

21-Jan-2019

Un any més el patró dels traginers i dels animals domèstics, Sant Antoni Abat, va fer sortir al carrer centenars de vilassarencs i vilassarenques per viure de prop una de les festes més arrelades de la Vila.

Sigui laborable o festiu, Vilassar es vesteix de gala per fer honor a Sant Antoni Abat, una de les diades més festejades a la Vila i que arrossega 300 anys d'història.
A les 9 del matí ja ressonaven les campanes de l’església i les primeres notes de la Principal de la Bisbal a la plaça de la Vila. Tret de sortida d'una jornada que començava protocol•làriament amb la salutació institucional entre la Comissió de Sant Antoni i les autoritats locals davant la porta del consistori.

A mig matí, la comitiva de la festa s’obria camí fins a can Lota on hi onejava la bandera a punt per ser despenjada i fer-la a mans del portant d’enguany, en Max Monjonell Mateu acompanyat de la capitana de bandera la Martina Monjonell Mateu i els cordonistes, la Paula Monjonell Mateu i en Pol Monjonell Cutillas. Com ja és tradició la família Font va obrir les portes de casa seva per brindar en honor de Sant Antoni. Tot seguit, la comitiva es va dirigir a l’església on Mossèn Antoni Suriol va celebrar l´Ofici Solemne amb l'acompanyament musical de La Principal de la Bisbal.

Al punt del migdia, va arribar el moment de fer els Tres Tombs, un acte que segons marca la tradició consisteix a fer una cercavila de carros i animals i donar tres tombs a la població sempre passant per davant l'església on té lloc la benedicció dels animals. I així es fa a Vilassar. En una plaça de la Vila plena a vessar, les cavalleries van desfilar pels carrers del centre de la Vila. Tancant la rua, com ja és habitual, hi anava la carrossa de la Comissió de Sant Antoni des d’on es feia la venda dels panets de Sant Antoni beneïts.

A la tarda, La Principal de la Bisbal de nou va amenitzar la festa amb el cafè-concert al bar del Casinet. En acabat, la festa es va traslladar al teare La Massa on la mateixa orquestra va oferir un concert cantat.