INFORMACIÓ

Pastisseria can Cros

És la segona generació de forners a Can Cros que fan pa per als vilassarencs i vilassarenques.

La tradició del forn arrenca amb els pares de l’actual propietari, Josep Cros. Tot i això, la tradició de fer pa a casa dels Cros és més antiga, i neix amb l’antiga vocació de fer el pa a casa que en el passat arrelava en el folklore ancestral de la mediterrània.

El forn de pa i pastisseria Can Cros neix d’una llarga tradició de forners de poble a Vilassar de Dalt (Maresme). Aquesta llarga tradició de forners arrela Can Cros, o Josep Cros de ben menut ja jugava amb la farina. Aquell joc al cap dels anys ens a portat a l’ofici: «Fer de forner no es res especial llevat que com és el nostre cas estem enamorats de l’ofici, el pa es un ésser viu que té diversos comportaments tots els relacionats amb el temps i la meteorologia, fer de forner és qual com mes que barrejar farina i aigua, fer de forner és elaborar amb passió un aliment ancestral, la grenya, l’olor i l’aroma de l’autèntic pa, no te preu.»

Avui Josep Cros és un forner i pastisser de referència (membre actiu del Gremi de Pastissers de Barcelona i Província) un empresari i comerciant del poble i per al poble, que treballa amb passió el seu dia a dia de forner i pastisser.

Contacte

Horari

No et pots perdre...

Des de Vilassar pots gaudir facilment de les següents activitats

  • Patrimoni i cultura
  • Natura i ecologia
  • Esport i lleure
  • Enogastronomia
  • Agenda