INFORMACIÓ

Museu Cau del Cargol

Més de 1.000 conquilles de mol·luscs escollides entre les més de 16.000 espècies del fons de la col·lecció. Des de la conquilla de l’espècie més gran del món - que pot arribar a pesar més de 200 Kg- fins les conquilles dels minúsculs mol·luscs que neden formant part del plancton marí. Des de l’Àrtic als tròpics, dels oceans, muntanyes o valls, fins llacs i rius d’arreu del planeta. Podeu fer un viatge per tot el món a través de les conquilles. Descobrireu també el valor de la diversitat, les es-pirals a la natura, els secrets sobre les proporcions en el món de la forma i com tot és relacionat amb la nostra percepció.

El Cau del Cargol, un dels museus més singulars del país, es troba al nucli històric de Vilassar de Dalt (Maresme). La col·lecció de conquilles de mol·luscs –cargols i petxi-nes- d’arreu del món aplegades per Jaume Bot i Arenes (1904-1983), és a l’abast de tothom que la vulgui visitar.

El format dels expositors és pensat per poder descobrir els detalls de la bellesa de les conquilles, tant per als més petits com per al públic adult. A més, la sala d'exposició compta amb plafons divulgatius que amplien l’experiència sensorial d’aquestes formes i colors espectaculars de la natura amb explicacions tant des del punt de vista de la biologia com de la nostra percepció de les formes. La bellesa de les proporcions és el denominador comú d’aquests tresors de la naturalesa.

Us animem a conèixer aquest petit museu ple d'increïbles joies de la natura

Contacte

Museu Cau del CargolÀngel Guimerà, 11, 08339 - Vilassar de Dalt
609 367 014 caudelcargol@caudelcargol.com
Veure web