Notice: Undefined index: totes in /var/www/vhosts/vilassarturisme.cat/httpdocs/lib/carrega.php on line 199
Activitats en Vilassar de dalt
INFORMACIÓ

Museu Arxiu Can Banús

El Museu Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt té com a finalitat la conservació i difusió del patrimoni arqueològic, arquitectònic, històric, natural i cultural de Vilassar de Dalt i el seu entorn. Les activitats dels col·laboradors del Museu Arxiu han fet d'aquesta institució un centre d'estudis local on, a més de la gestió museística i arxivística dels seus fons, es desenvolupen exposicions i treballs de recerca de la història, l'arqueologia i la natura locals, es recopilen i cataloguen testimonis materials i fons documentals, es fan activitats d'estudi i recerca, s'editen llibres i publicacions i es fomenten les tradicions locals.

Com a institució viva i al servei de la localitat, el Museu Arxiu també és un centre de promoció cultural que ofereix les seves instal·lacions a particulars i entitats del poble per realitzar activitats de caire cultural i formatiu.

El Museu Arxiu Municipal té els seus fons englobats en quatre col·leccions:

  • Col·lecció arqueològica: és la més antiga de la institució i l'única que disposa d'una sala d'exposició de llarga durada. La majoria dels elements procedeixen d'excavacions d'àmbit local, de jaciments neolítics, ibers, romans i d'època medieval.
  • Col·lecció tèxtil: està formada per un magnífic conjunt de màquines i utillatge de la indústria tèxtil i d'algunes activitats complementàries, recollits d'antigues fàbriques vilassarenques i conservats per la Secció Tèxtil. Els materials molt voluminosos estan dipositats a la nau vella de can Manyer en procés de museïtzació.
  • Col·lecció històrica: és el resultat d'aplegar materials molt diversos, entre els quals trobem finestrals gòtics procedents de l'enderroc de masos, una màquina de moneda falsa, eines de diversos oficis, plaques de noms de carrer, estris domèstics, etc. i que generalment s’utiltzen per exposicions temporals.
  • L’Arxiu Històric Local està constituït per fons de diverses procedències. S'hi poden trobar cartells i programes d'actes culturals i festius del s. XX, col·leccions de pergamins i documents d'antigues cases pairals vilassarenques, documentació d'entitats, documentació sindical i recentment la reproducció digitalitzada del fons de pergamins de l’Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà.

Contacte

Museu Arxiu de Vilassar de DaltMarquès de Barberà, 9, Vilassar de Dalt
93 750 74 88 turisme@vilassardedalt.cat
Veure web

Horari

de dilluns a divendres de 9 a 14 h.