INFORMACIÓ

Zona Institucional

Salutació de l'Alcalde

Vilassar és molt a prop de vosaltres. De fet, potser no ho sabeu, però diria que les distàncies objectives i subjectives entre vosaltres i nosaltres cada cop són més curtes. Tenim Barcelona a escassos minuts, i la tècnica de les comunicacions humanes evoluciona contínuament, apropant-nos persistentment.

Us dono unes senzilles pinzellades del que som.

Heu de saber que som un territori mil·lenari situat a cavall de la Serralada Litoral i aquesta relativa plana que condueix els maresmencs a les platges. Aquest vincle entre muntanya i mar rebla una imatge precisa del que és el Maresme. Una comarca plena de dinamisme, amb un clima suavíssim tot l’any, amb un sol diàfan i una molt bona qualitat de vida; densament poblada, però conscient i responsable del capital que representa per a nosaltres el binomi mar i muntanya.

Per Vilassar no s’hi passa, s’hi va. S’hi ha de voler anar. Tirant cap amunt, no hi ha sortida. Així que val la pena aturar-se per conèixer qui som. Som un municipi amb un pòsit històric i patrimonal valuosíssim. Les petges de l’evolució de la civilització a Vilassar van des de l’època megal·lítica fins a la revolució industrial i la modernització que es desplega fins als nostres dies. Per aquí hi han passat i viscut els primers pobladors capaços d’enregistrar la seva vida: romans, senyors i ciutadans, patrons i obrers. El fil conductor de tot plegat és que som una població forjada a base de treball, d’una important centralitat política en èpoques pretèrites. Aquesta dinàmica social històrica concentra la seva producció simbòlica en patrimoni tangible i intangible. Equipaments qualificats de Béns Culturals d’Interès Nacional: megalítics, romans, medievals i moderns; rutes patrimonials molt singulars; personatges exemplars.

De totes aquestes coses, aquest portal us en dona compte. Feu-ne un tastet, que estic segur que ens veurem per aquí. Obrim de bat a bat les nostres portes per a tots vosaltres.

Gaudiu de Vilassar.

Xavier Godàs
Alcalde

Més informació

Si voleu fer qualsevol consulta o demanar-nos informació, podeu fer-ho a travès del següent formulari.

De conformitat amb el que disposa la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal (LOPD), l'informem que les seves dades personals són incorporades en fitxers titularitat de Ajuntament de Vilassar de Dalt amb la finalitat de poder atendre adequadament les seves peticions d'informació i elaborar els pressupostos que puguin sol·licitar-nos. Per exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició que contempla la Llei pot dirigir-se mitjançant carta a Plaça de la Vila, 1, 08339 Vilassar de Dalt, Barcelona, Ref. Protecció de dades.

ENVIAR