INFORMACIÓ

Festival Laietania 2019

Transporta't a més de 2.000 anys d’antiguitat

El Maresme té com un dels seus principals atractius culturals i patrimonials l’herència iberoromana. La comarca, juntament amb el Barcelonès, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Baix Llobregat ocupaven el territori que havia estat anomenat Laietania en l’època ibera, entre els rius Tordera i Llobregat. Els romans van desembarcar a Empúries el 218 aC. La romanització va ser un procés lent i va significar la desaparició d’una cultura, la ibèrica, i la seva substitució per una altra, la romana. Ibers i romans protagonitzaran un dels moments més apassionants de la història; contacte, conflicte i construcció d’un nou model de societat arribant fins als nostres dies.

El Festival Laietania, -emprant el nom que fa honor als pobladors ibers que habitaven a les nostres contrades, els laietans-, neix el 2011 amb la voluntat de convertir-se en un referent cultural, turístic i social que posi en valor aquest llegat.

L’objectiu d’aquest esdeveniment és promocionar, difondre i, sobretot, redescobrir, les petjades dels nostres avantpassats ibers i romans. El Festival és un pont que ens transporta a més de 2.000 anys d’antiguitat, a través d’exposicions, tallers experimentals, conferències, visites guiades i recreacions històriques, que ajudaran a descobrir el llegat dels antics pobladors del Maresme.

Programa a Vilassar de Dalt

>>Dissabte 4 de maig

18.30 h Ludus Gladiatorius Imperialis Barcinonesis. La Fornaca.
Activitat gratuïta.

>>Diumenge 19 de maig

Ruta romana, visita als forns de la Fornaca.

>>Exposició permanent

Col.lecció arqueològica del Museu Arxiu de Vilassar
Horari: en l’horari d’exposicions temporals (dissabtes de 18 a 20.30 h i diumenges de 12 a 14 h)
Ubicació i contacte: Museu Arxiu de Vilassar
C/ Marquès de Barberà, 9
Vilassar de Dalt
Tel. 93 750 74 88

CATEGORIA TÍTOL DESCARREGAR
Agenda Programa Festival Laietania 2019

16/Dec/2019

Activitats durant tot l'any

Preu

Gratuït, 0 €

Organitza

Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

També et pot interessar

Vilassar Balla

  • 2019-11-17
  • 18 h i 20.30 h