Notícies

S’inaugura l’Exposició Ramon Llull i l’encontre entre cultures

02-Jul-2018

Dissabte a la tarda el jardí del Museu Arxiu va acollir la inauguració de l'exposició "Ramon Llull i l'encontre entre cultures". Aquesta exposició impulsada per l'Institut Europeu de la Mediterrània, l'Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà i l'Ajuntament de Vilassar posa en relleu la importància de la figura de Ramon Llull com un dels erudits més importants del Mediterrani, i ho fa aportant a l'exposició material documental inèdit de la família Llull que, transmès de generació en generació, es troba dipositat a l'arxiu del Castell de Vilassar.

La benvinguda davant gairebé una vuitantena de persones va anar a càrrec del Sr. Semén Florensa, president de la Comissió Delegada de l'IEMED, de la Sra. Coral Cuadrada directora de l'Arxiu dels Marquesos de Santa Maria de Barberà que remarcà la importància de l'Arxiu com un dels fons patrimonials més destacats del nostre país i va tancar l'acte el Sr. Xavier Godàs, alcalde de Vilassar, felicitant-se perquè el nostre poble pugui acollir una mostra d'aquestes característiques.

Els assistents varen poder fer una visita guiada a càrrec del Comissari de la mostra el Sr. Albert Soler.

L'exposició que ocupa les dues sales d'exposició del Museu Arxiu reprodueix pergamins inèdits del fons Llull, i mostra d'una manera molt gràfica l'encontre entre cultures que representava la Mediterrània en l'època de Ramon Llull. L'exposició romandrà oberta tots els caps de setmana de juliol i tornarà a obrir les portes durant la Festa Major d'agost.