Notícies

Revela-T 2017, el festival de fotografia analògica, tindrà lloc del 19 al 28 de maig de 2017 a Vilassar

20-Apr-2017

El proper mes de maig Vilassar acollirà la cinquena edició de Revela-T, el festival de fotografia analògica. El certamen arrencarà el 19 de maig i aquesta serà la primera vegada en què un tema comú, HIDDEN, lligarà les més de 50 exposicions de destacats fotògrafs i galeristes de primera línia internacional i nacional.

Revela-T reivindica la fotografia sense presses o Slow Photo, i va dirigit als amants de la fotografia en general, especialment als amants de la fotografia química o analògica, pels qui el tempo també forma part del procés i del resultat. Entre les exposicions més destacades hi ha la de Munemasa Takahashi i la de Manabu Yamanaka. Tot i així, ompliran els espai altres noms com el d'Eduardo Momeñe, Maite Caramés, Albarrán & Cabrera, Estela de Castro, Juanan Requena, i molts altres.

El gruix del festival és principalment expositiu, però paral•lelament, s’organitzen moltes altres activitats com xerrades, tallers i activitats diverses i per a tots els públics.

ACTIVITATS DEL REVELA-T 2017

Els tallers es faran principalment a Barcelona, a l'Escola Fotoespai CBI, vinculada al festival des dels seus inicis. Destaquen el de l'Esteve Anschell, expert dels EUA en tècniques de laboratori, el taller de daguerrotip Bequerel, impartit pel colombià Camilo Sabogal, i també es comptarà amb la presència d'un dels grans teòrics de la fotografia a Espanya, l'Eduardo Momeñe.

Pel públic infantil hi haurà tallers de cambra fosca a les escoles i visites guiades a les exposicions. També s'ofereixen aquestes visites per a les escoles de fotografia de Barcelona, les empreses col•laboradores i entitats relacionades amb la fotografia. Durant el cap de setmana principal (del 26 al 29 de maig) també hi haurà visites guiades obertes a tothom, però comptant amb la presència de molts dels autors, un valor afegit que aprecien molts visitants. Per al públic familiar hi haurà una atracció anomenada La Llanterna Màgica que explicarà els principis del cinema.

Durant el cap de setmana del 26 al 29 de maig se celebrarà una fira comercial amb reconegudes marques del sector com Fuji, Lomography, Disefoto, Quimics Dalmau i amb un gran número de venedors de material, càmeres, carrets, químics... En total hi haurà 21 carpes. Algunes de les marques i col•lectius també faran demostracions de productes o tècniques. Moltes altres activitats lúdiques com l'espectacle La Llanterna Màgica, interessants projeccions de pel•lícules, trobades de diferents col•lectius, i la ja tradicional foto de grup, la Paella Popular i la Festa ReBela-T a la carpa gegant del Parc de Can Rafart, un espai de networking, on conèixer a gent de tot el món, practicar idiomes, divertir-se i compartir la passió per la fotografia.

El dissabte 27 de maig, hi haurà xerrades i ponències, i el diumenge 28 demostracions de diferents tècniques, com la d'una cianotipia gegant realitzada pels membres de Lux Darkroom (un laboratori de Londres) en col•laboració amb l'Escola de la Immaculada de Vilassar de Dalt, que dóna molta importància a les arts visuals a través d'un programa d'"A bao a qu".

NOVETATS DEL REVELA-T 2017

Pel que fa a la part expositiva, s'incorpora la figura d'un comissari general, en Vicenç Boned, conegut galerista i col·leccionista. Una de les altres novetats és que enguany s'engega Revela-T OFF BCN de la mà de Fernando Peracho, propietari de la galeria Valid Foto BCN, on les galeries que hi estiguin interessades acolliran exposicions de fotografía analógica durant el mes de maig del 2018. Enguany hi participaran dues galeries i de cara a la propera edició seran moltes més. En aquesta edició, s'inaugurarà una altra fira -anomenada El Market-, on diferents autors vendran la seva obra i on també hi seran presents escoles de fotografia, editorials i altres associacions com ANFA o Amics de Leica.

A més, Revela-T tindrà enguany una APP mòbil, tant per iPhones com per dispositius Android, on es podrà trobar tota la informació del festival (exposicions, autors, xerrades, demostracions, etc.), facilitarà la itinerància i avisarà -a través de missatges push- de l'inici de les activitats previstes.

El festival compta amb el suport de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt i dels ajuntaments de Cabrils, Premià de Dalt; de la Diputació de Barcelona, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i també de patrocinadors privats, com la Fundació Banc de Sabadell.

ENLLAÇOS
Web Revela-t