Notícies

Es celebra a Vilassar el II Simposium In Maritima

02-Jul-2018

El passat dissabte 30 de juny es va celebrar a la biblioteca can Manyer el II Simposium In Marítima amb les inscripcions exhaurides. El Simposium organitzat pel Museu Arxiu de Vilassar, l'associació Maresme Medieval i l'Arxiu Comarcal del Maresme tenia com a temàtica principal d'aquesta edició "Masos, masies i bordes: activitats agràries i elements patrimonials".

Després de la benvinguda a càrrec del president del Museu Arxiu Benet Oliva, Alexis Serrano director de l'Arxiu Comarcal del Maresme va remarcar la importància d'aquests fòrums comarcals i va tancar la presentació en Joaquim Graupera, director del Simposium agraint als presents la seva participació.

El Simposium va comptar amb les ponències marc de Xavier Soldevila, que va parlar dels "Masos a la Marina de la Selva entre el 1200 i el 1500" i la del vilassarenc Dr. Pere Benito i Monclús sobre "El mas català com a estructura senyorial: canvis i continuïtats al llarg de l'Edat Mitjana". La Jornada es va tancar amb les aportacions de vuit comunicacions que tractaven, temàticament, diferents aspectes del patrimoni medieval del Maresme.

El certamen In Maritima que se celebra a Vilassar, amb la II edició, s'ha consolidat com un espai d'intercanvi i coneixement del llegat medieval de la nostra comarca.